Mikä on Tiedeopetusyhdistys?

Tiedeopetusyhdistys, Föreningen för vetenskapsundervisning ry, on perustettu vuonna 1989 edistämään ja kehittämään tiedeopetusta Suomessa.

Yhdistys järjestää jäsenilleen ja myös ulkopuolisille koulutusta ja opintomatkoja. Tähän on saatu tukea mm. Suomen Akatemialta, Opetushallitukselta ja teollisuudelta. Opintomatkoja on tehty suomalaisten kohteiden lisäksi mm. Pietariin, Tallinnaan ja Tarttoon sekä Tukholmaan. Yhdistys on järjestänyt yhteistyössä Tiedekeskus Heurekan kanssa koulutusta Heurekan tiloissa matematiikan ja luonnontieteiden opetukseen liittyvistä aiheista.

Yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset järjestetään yhteistyössä teollisuuden ja talouselämän kanssa. Olemme kokouksien yhteydessä tutustuneet mm. Keskon, Kemiran, Noiron, Orionin, Suunnon, Marimekon, Kalevala-korun, Iittalan, Kekkilän ja Tikkurilan maalitehtaan toimintaan.

Tiedeopetusyhdistystyksen koti- ja Facebook-sivustoilla  kerrotaan tulevasta toiminnasta, annetaan vinkkejä opetukseen jne. Kaikkien jäsenten ja myös oppilaiden kirjoitukset ovat tervetulleita!

Tiedeopetusyhdistyksen asioita hoitaa hallitus, jossa opettajajäsenten lisäksi on yleensä myös teollisuuden sekä tiedekeskus Heurekan edustajia. Jäsenet valitaan kahdeksi toimikaudeksi kerrallaan. Hallituksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Merikki Lappi.