TOY kevätkokous 31.3.2015

Tervetuloa Tiedeopetusyhdistyksen kevätkokoukseen

Ohjelmointi on tulossa opetussuunnitelmaan, joten tapaamme maaliskuun lopussa ajankohtaisissa merkeissä. Saamme katsauksen siihen, mitä ohjelmointi voisi käytännössä olla kouluympäristössä.

Kevätkokous järjestetään tiistaina 31.3.2015 klo 16 resurssikeskus Linkissä Tietojenkäsittelytieteen laitoksella Kumpulassa (Gustaf Hällströmin katu 2b).

Ilmottautuminen pe 27.3 mennessä osoitteeseen tiedeopetusyhdistys@gmail.com

Ohjelma:

16-17 TOYn kevätkokous ja kahvit.

17-(19) Linkin yleisesittely, ohjelmointi tulevassa OPSissa, esimerkkitehtäviä ohjelmoinnista itse kokeillen.

Halutessasi voit tutustua etukäteen seuraaviin linkkeihin:

Ohjelmointia Scratch-ohjelman avulla (scratch.mit.edu).(Tämä tulee varmasti moniin kouluihin käyttöön n. 3-6-luokkalaisille, ja on hyvin helppo tapa aloittaa ohjelmoinnin oppiminen).

Java-ohjelmointia/MOOC. (Sopii käyttöön hieman vanhemmille oppilaille).(www.mooc.fi)

Molempiin näihin on valmiina materiaaleja, joita opettajat voivat sitten hyödyntää koulussa ja itse opettelussa. (linkki.cs.helsinki.fi/materiaali)

Kerhojen lisäksi Linkki järjestää lasten ja nuorten kesäleirejä, teemme yhteistyötä erilaisten tahojen, esimerkiksi kirjastojen kanssa (helmet.fi/koodauspaja), järjestämme täydennyskoulutusta opettajille ja olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Tavoite on tarjota yliopistossa syntynyttä tietoa ja kokemusta yliopistomaailman ulkopuolelle.

 

Comments are closed.